NEDERLANDSE ACCESS DEVELOPER DAG 2018

Presentatie: Access en webservices, Power BI

Spreker: Ynte Jan Kuindersma (BIRD Automation)

Inhoud van de presentatie

Access en webservices
Veel gegevens zijn momenteel via de Cloud te benaderen. Er zijn op het web legio webservices (web API's) voorhanden waar interessante gegevens te vinden zijn.

Hoe leuk zou het zijn als je vanuit Access toegang kunt krijgen tot die onuitputtelijke bron? Het kan met enige trucs en uithoudingsvermogen. En als je leert omgaan met JSON. Voorbeeld van een interessante webservice is bijvoorbeeld Google Maps.

 

Power BI
Microsoft heeft een paar jaar geleden een zeer krachtige business intelligence tool in de markt gezet: Power BI. Met deze tool kunnen heel sprekende dashboards worden gemaakt. Het bestaat uit Power BI-desktop (gratis) en een website waar de dashboards gepubliceerd en gedeeld kunnen worden (tegen maandelijkse kosten). De verzameling gegevensbronnen waarmee Power BI kan werken is bijna oneindig. Het programma bevat daarnaast ook nog de ETL-tool Power Query.

The sample database (.zip)

Ynte Jan's presentation (.pdf)

Over Ynte Jan Kuindersma

Software op maat
BIRD Automation kan specialistische computerprogramma’s en websites op maat voor u maken. Voordeel is dat u het precies zo krijgt, zoals u dat wenst! Als de software die u zoekt niet “in de winkel” te koop is, vraag dan eens vrijblijvend of het mogelijk is om die samen met Ynte te ontwikkelen.

Spreker
Vanaf september 2010 was hij verschillende malen als spreker te horen op de Access Entwickler Konferenz en de .NET Entwickler Konferenz in Nürnberg, Duitsland. Hij verzorgde daar onder andere sessies over “Access Webdatenbanken” en “Crystal Reports”.

Verder was hij spreker op de Nationale Officedag.